Ardemus Quartet_foto2_door Marco Borggreve
WO
25.09.2019

Ardemus Quartet

Werken van Händel, Puccini, Ravel, Sjostakovitsj en Gershwin

Het Ardemus Quartet bijt het spits af in onze nieuwe concertseizoen. Dit jonge, internationale saxofoonkwartet brengt het programma Jewels, met werken van onder andere Handel, Puccini, Ravel, Sjostakovitsj en Gershwin.

Het Ardemus Kwartet, finalist van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2017/2018, werd gesmeed door de vurige passie voor kamermuziek (Ardemus: lat.: wij branden). De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring.

Sinds de oprichting in Amsterdam (2014) heeft het Ardemus Kwartet diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen gewonnen, waaronder het Storioni Toonzaal Concours (2016). In de categorie blaasinstrumenten behaalde het Ardemus Kwartet in 2017 de halve finale van het prestigieuze 9e Osaka Internationale Kamermuziek Concours in Japan.

Om hun muzikale ideeën verder te verfijnen, studeert het Ardemus Kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) bij Marc Danel (Quatuor Danel) en hebben zij diverse Masterclasses gevolgd.

Bekijk en beluister werk van Ardemus Quartet
Terug
Blijf op de hoogte van de nieuwste concerten

Als u nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op onze concertagenda, of u wilt aanvullende informatie over geboekte artiesten, meld u zich dan snel aan voor onze nieuwsbrief.

Uw e-mailadres is verplicht