Twickel
Kasteel

Kasteel Twickel

Kasteelconcerten van Delden Klassiek vinden plaats in de bijzondere ambiance van Kasteel Twickel in Delden.

De oudste vermelding van kasteel Twickel dateert uit 1347. In dat jaar kocht Herman van Twickelo het reeds bestaande huis. De oudste delen van het huidige kasteel dateren uit de tijd van Johan III van Twickelo, die stierf in 1539. Unico Wilhelm Graaf van Wassenaer (1692-1766) is, behalve als diplomaat en eigenaar van Twickel, bekend geworden als componist, onder meer van de “Concerti Armonici”.

In 1953 werden het kasteel Twickel en de omliggende landerijen ondergebracht in een Stichting, die tot doel kreeg de instandhouding van Twickel in de ruimste zin, om daarmee zijn historische betekenis te bestendigen. Christian Graaf zu Castell-Rüdenhausen, die in 1982 met zijn gezin Twickel betrok, was tot zijn overlijden in 2010 een regelmatige bezoeker van de kerkconcerten en een enthousiaste gastheer bij de kasteelconcerten van (toen nog) Kerk & Muziek. Vanaf 2013 is zijn zoon Roderik de nieuwe kasteelbewoner.

De concerten vinden plaats in de laatste volle week van maart.

Er is vrije zit.

Bezoek de website van kasteel Twickel >

Word lid van Vrienden van Twickel >

Terug
Twickel-4
Twickel-3
Twickel-2
Twickel-1
Blijf op de hoogte van de nieuwste concerten

Als u nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op onze concertagenda, of u wilt aanvullende informatie over geboekte artiesten, meld u zich dan snel aan voor onze nieuwsbrief.

Uw e-mailadres is verplicht