Kobekina licht

Onze historie

Na de grote restauratie van de Oude Blasiuskerk in 1965-1968 bleek dat de akoestiek van deze vroeg-gotische kerk perfect was voor concerten. Drie initiatiefnemers, Leo van Wijk, Herman Eeftink en Bertha Horstman, richtten toen de Stichting Kerk & Muziek op en - na vele voorbereidingen - werd het eerste concert gegeven op 20 september 1970. De eerste serie concerten was opgebouwd rond het orgel en koorzang. Maar al snel bleek de belangstelling voor instrumentale ensembles een groter publiek aan te spreken.

Door de financiële steun van een aantal sympathisanten werd het mogelijk aan deze wens tegemoet te komen en 10 jaar na de oprichting telde Kerk & Muziek al 400 abonnementhouders. In de loop der jaren hebben vele topensembles en solisten in Delden opgetreden, zoals I Musici, Academy of St. Martin in the Fields, het Orlando Kwartet, het Juilliard String Quartett en solisten als Emmy Verhey, Lavinia Meijer en Janine Jansen. Vanaf 1980 worden, in samenwerking met de Stichting Twickel, jaarlijks concerten in het kasteel gegeven. Omdat de oude naam regelmatig leidde tot het misverstand dat voornamelijk religieuze muziek werd uitgevoerd, is de naam 'Kerk & Muziek' vanaf 2009 geleidelijk gewijzigd in 'Delden Klassiek'.

Op 20 september 2020 zal Delden Klassiek haar 50-jarig bestaan vieren met een extra jubileumconcert.

Blijf op de hoogte van de nieuwste concerten

Als u nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op onze concertagenda, of u wilt aanvullende informatie over geboekte artiesten, meld u zich dan snel aan voor onze nieuwsbrief.

Uw e-mailadres is verplicht
Onze begunstigers